Hızır Reis Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Belgegeçer : .
WEB https://hizirreisimamhatip.meb.k12.tr
Adres : BARBAROS MAH. 207. SK. HIZIR REİS KIZ ANADOLU İMAM HATİP LISESİ BLOK NO 4 BAĞCILAR / İSTANBUL
VİZYON : Kemiyeti ihmal etmeden kefyiyeti merkeze alan bir anlayışla, Hızır Reis Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları asrın bilgisini vermeyi ve becerilerini kazandırmayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda; milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip, kendi öz kültürü ile bütünleşmiş ve insanlığa faydalı olma idealine sahip Müslümanlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
MİSYON : İnsanlığın küresel uhuvvete oldukça muhtaç olduğu çağımızda öğrencilerimizi, akademik olarak başarılı, temel dini bilgileri edinmiş, teknolojiyi iyi kullanan, sanata önem veren, medeniyet tasavvuru gelişmiş, milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış; kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık; ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz; akademik, sportif, kültürel ve dini eğitim alanındaki başarıları ile Bağcılar´ın en gözde okullarından biri haline gelmiştir. Okulumuz çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş Hârezmî Eğitim Modeli projesini uygulamaktadır.

Otel Odası :1
Öğretim Şekli :Tekli
Saatler : 09:00 - 15:20 09:00 - 16:10 (Lise)
Yabancı Dil : Arapça / İngilizce
Isınma : Doğal Gaz
Servis : Güven Turizm: 0 532 524 79 37
Ulaşım : Otobüs ile ulaşım (Mahmutbey yolu üzerinde Güneşli ve Başakşehir otobüsleri), Metro (Kirazlı Durağında indikten sonra yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesi), Minibüs ile (İncirli-Barbaros, Şirinevler-Güneşli,Fatih,İstoç minübüsleri ile ) ulaşım sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri : Barbaros Mah. 207. Sokak No: 4
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 1 km
Kontenjan Bilgileri : Lise için 3 sınıf 90 kişi Ortaokul için 4 sınıf 96 kişi
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Taban Puanı: 365 Güncel Yüzdelik Dilimi: 21.53
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuzda Hârezmî Eğitim Modeli Projesi uygulanmaktadır.